Paber: Lasteaedadesse tuleb selgi aastal helde jõuluvana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Mesimummu lasteaed tellib tänavu varasemast veidi väiksemad kommikotid, kuid tegu pole kehvast majandusaastast tingitud säästuplaaniga.


Mesimummu juhataja asetäitja Külli Villemsi sõnul telliti väiksem kommikott maiustustefirmalt Kalev hoopis seetõttu, et paljude vanemate arvates kipuvad lapsed jõulude ajal magusaga liialdama.


«Meie peredest pole küll tunda olnud, et tänavu peaks kommikoti arvelt kokku hoidma,» kinnitas Villems.


Lisaks kommidele saab iga laps raamatu «Pimedus». Juhataja rääkis, et süngest pealkirjast hoolimata on tegu helge ja armsa looga, kuidas väike inimene saab veel väiksemat abistades üle oma hirmudest ja avastab maailma.


«See on lapsele püsiva väärtusega kink,» sõnas ta.


Iga rühm otsustab ise


Ka ühegi teise «Sakala» küsitletud lasteaia töötajad polnud märganud, et kitsikus sunniks otsustama odavama magusapaki kasuks.


Viljandi Midrimaa lasteaias on lapsevanemate koosolekutel räägitud kommisöömise kahjulikkusest. «Vanemad eelistavad selliseid kinke, kus on vähem maiustusi, aga see-eest pusle või mingi muu asi,» selgitas juhataja asetäitja Urve Leemet.


Midrimaa lasteaias otsustab iga rühm nii kingipakkide sisu kui maksumuse. Ümardatult jääb hind vahemikku 25—70 krooni.


«Mõnes rühmas aitavad vanemad ise pakki kokku panna, teistele tellime valmistooted Kalevi kataloogist,» lausus Leemet.


Viljandi Karlssoni lasteaiaski on jõulupakid isesugused ning hinna ja selle, kuidas pakk komplekteeritakse, otsustasid samuti iga rühma lapsevanemad. Juhataja Mare Paavel ütles, et maiusekoti hind on enamasti 20-30 krooni. Üks rühm tellib kingipaki siiski Kalevist nagu ka eelmistel aastatel. See pakk maksab üle 76 krooni ja lisaks maiustustele on selles mask.


Eelistatakse eestimaist


Karksi-Nuia lasteaias toob jõuluvana kõigile lastele ühesuguse kingi. Majandusjuhataja Ülle Metsa ütles, et jõulupakid tellitakse Kalevist nagu varemgi. Poolekilone kommikott maksab 44 krooni ning kõik vanemad on pakkide eest juba tasunud.


«Meil arutab hoolekogu, mis võiks olla mõistlik summa,» jätkas Metsa. Otsust langetades võeti paki sisukuse kõrval arvesse, et hind oleks jõukohane ka suurema laste arvuga peredele.


Mõisaküla lasteaed eelistab Kalevi valmispakke, milles leidub kas mänguasi või raamat.


«Eelmisel aastal pidime võtma ainult maiustused, sest toode, mida tegelikult olime soovinud, oli juba läbi müüdud,» ütles juhataja Pirje Usin. Kõik lasteaia 28 last saavad ühesuguse kingkoti, mille hind on 65 krooni.


Maiustustefirma Laima müügiesindaja Kersti Korss ütles, et Viljandimaa lasteaiad on jäänud truuks kaua aega turul olnud Kalevile ja tema käest seni pakke tellitud pole, küll aga on seda teinud teiste maakondade lasteasutused. Laima jõuluteemaliste valmispakkide valik on Kalevi omast väiksem, kuid ka selle vabriku toodete hulgast saab valida üllatusega maiusekoti. «Seal on sees lauamäng «Tsirkus»,» täpsustas müügiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles