Venemaa keelab liiga odava vahuveni müügi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa päritolu vahuvein.



at/Foto:ANDRES TEISS
Venemaa päritolu vahuvein. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss/Postimees

Venemaa ametiasutustes valmis eeskiri, mis kehtestab minimaalsed hinnad šampanjale ja vahuveinile.

Eeskiri näeb ette, et minimaalne jaehind 0,75-liitrisel šampanjapudelil peab olema 115 rubla (u 2,9 eurot), hulgihind 104,5 rubla (2,6 eurot) ja tootja omahind 95 rubla (2,4 eurot), kirjutab lenat.ru.

Ettevõtte 9. oktoobril ilmunud väljaandes Vedomosti põhjendatakse regulatsiooni koostamist sellega, et seda soovisid turuosalised ise. Ametnike sõnul kooskõlastatakse määrus asjaosalistega ning see jõustub uuest aastast.

Uus kord on üheks võimaluseks võitluses salaalkoholiga. Vene ajaleht Kommersant kirjutab ühele turuosalisele viidates, et hetkel moodustab salaalkohol Venemaa vahuveinide turust 30-40 protsenti. 115 rubla maksvat vahuveini ja šampanjat saab poes müüa vaid juhul, kui see jõuab letile otse tootjalt.

Praeguseks on juba Venemaal kehtestatud minimaalsed hinnad kangele alkoholile. Viimati tõusid need selle aasta juulis. Viina ei tohi müüa odavamalt kui 125 rubla (3,1 eurot). Konjak ei tohi poes maksta vähem kui 219 rubla (5,5 eurot), brändi 190 rubla (u 4,8 eurot). Samas on olnud juttu, et viina miinimumhinda tuleks tõsta 250 rublani (6,3 eurot).

Viimasel ajal on Venemaa võimud võtnud ette mitmeid samme, et piirata alkoholi tarbimist. Juba on piiratud õllemüüki ning peaaegu kõikjal on keelatud alkoholireklaam.

Oktoobri alguses teatati, et riigiduuma kavatseb keelata alkohoolsete jookide müüki, välja arvatud erikauplustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles