Gripp ohustab üle 65-aastaseid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Difteeria ja teetanuse liitvaktsiin ainus täiskasvanutele mõeldud tasuta vaktsiin. Pilt on illustratiivne.
Difteeria ja teetanuse liitvaktsiin ainus täiskasvanutele mõeldud tasuta vaktsiin. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul ohustab gripiviirus kõige rohkem üle 65-aastaseid inimesi, mistõttu soovitab amet pensionäridel end enne talve algust vaktsineerida.

«Vaktsineerimisele peaksid praegu tõsiselt mõtlema vanemaealised, kes kipuvad saama raskemaid tüsistusi, satuvad sagedamini intensiivraviosakonda ja kes alati ei pruugi tüsistustest välja tulla. Varasemad aastad on näidanud, et ühegi surmajuhtumi hulgas pole vaktsineeritud inimest, kõik on vaktsineerimata,» rääkis Saluri.

Vaktsineerimisele peavad mõtlema rohkem ka kroonilised haiged või need vanemaealised, kellel on palju väljas liikuvaid pereliikmeid.

Seni pole terviseameti andmetel massilisest viirushaiguste levikust põhjust rääkida. «Viirushaigustesse haigestunute arv vähenes eelmise nädalaga võrreldes 15 protsenti,» märkis Saluri. Statistika käib loomulikult vaid nende kohta, kes pöördusid arsti poole. «Arvuliselt oli pöördumisi 3175 ja ühtegi gripiviirust tuvastatud ei ole. See kõik on ootuspärane. Kui oleks teisiti, siis oleks põhjust ärevaks muutuda. Gripp hakkab meil tavaliselt ringlema kas detsembris või uue aasta alguses,» lisas Saluri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles