Omanik tappis kassi teda paratsetamooliga ravides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv. Tegemist ei ole sama kassiga.
Pilt on illustreeriv. Tegemist ei ole sama kassiga. Foto: SCANPIX

Head tahtev loomaomanik püüdis oma kassi lonkamist leevendada paratsetamooliga, kuid sattus lõpuks kohtusse, kuna tappis sel moel  kassi kogemata ära.

Claire Pritchard (45) märkas, et tema must kass Midnight ei saanud korralikult kõndida ning söötis talle sisse neljandiku 500-milligrammisest paratsetamooli tabletist, et kassi valu vaigistada, kirjutas The Telegraph.

Hommikul andis ta kaheaastasele loomale teise neljandiku ning mürgitas sel moel oma kassi, kasutades ravimit, mis sobib vaid inimestele.

Kui kass kokku kukkus, viidi ta kiiresti veterinaari juurde ja pandi tilgutite alla, aga kassi organid ütlesid siiski üles ja tema elu ei suudetud päästa.

Suurbritannia loomakaitseorganisatsioon RSPCA kaebas naise kohtusse ning ta mõisteti süüdi loomale ebavajalike piinade valmistamises ja tema eest mitte hoolitsemises.

RSPCA esindaja Graham Hammondi sõnul ei suuda kass paratsetamooli inimese kombel seedida, kuna tal puudub selleks vajalik ensüüm ning ravim lihtsalt hävitab looma siseorganid.

Pritchard pidi kinni maksma kohtukulud ja sai kaheaastase tingimisi karistuse, kuid loomapidamise keeldu talle ei seatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles