Soome hulludel päevadel on samad hinnad

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullud päevad on hoos.
Hullud päevad on hoos. Foto: Lugeja pilt

Eesti ja Soome Stockmanni hullude päevade katalooge lehitsedes ja hindu võrreldes selgub, et paljude kaupade hinnad on täpselt samad. Tootevalik näib Soomes siiski laiem.

Suures osas kattuvad hinnad just tehnika ja elektroonikatoodete osas. Näiteks maksab sama mudeli Samsung LED teler nii Eestis kui ka Soomes vastavalt 999 (46 tolli) ja 699 (32 tolli) eurot.

Sama hinnanumbrit näeb ka Dysoni tolmuimejal (249 eurot), Canoni superzoom kaameral (299) ja peegelkaameral (329), köögimasinal KitchenAidi (399), Tamroni objektiivil, Nissini välklambil, TLC värvilise korpusega HD LED teleril, Philipsi habemetrimmeril ja juukselõikuril, Kenwoodi kohvimasinal, veekeetjal, rösteril, tsitrusepressil, Electroluxi grilliga mikrolaineahjul, aga ka Ravello küünlajalal.

Ka riiete puhul paljud hinnad kattuvad. Näiteks on meeste Björn Borgi aluspesu komplekt mõlemal pool lahte täpselt 29,90 eurot ning Calvin Kleini bokserid 14,90 eurot. Sama hind on näiteks ka NOOMi naiste tepitud vestil, kudumil, Espirit kapuutsiga jopel (99,90), kudumil, teksapükstel ja kummikutel, Lacoste nahast meestejalatsitel.

Samad hinnad on kogu Nivea meeste hügieenitarvetel, naiste Loreal šampoonil ja palsamil, Gillete'i raseerimiskomplektil, Calvin Kleini meeste ja naiste parfüümidel. Sama hind on ka näiteks OMO vedelpesuvahendil.

Mõned tooted on siiski Soomes kallimad. 20 eurot maksab rohkem Samsonite 68 cm reisikohver, viis eurot NOOMi kootud kleit, neli eurot laste retuusid, kolm eurot rohkem maksab Cube'i laste lumelauajope jm.

Siin pakutavast kaubast näib kallimaid tooteid olevat väga vähe. Siiski maksab meil näiteks Clinique näovesi 10 eurosenti rohkem kui Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles