Arstiabita jäänud patsiendid on nördinud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient
Patsient Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Postimehe lugejate kirjadest selgub, et streigi tõttu arstiabita jäänud inimesed on nördinud ja pahased. Need, kes pole arstiabi vajanud, on streigi suhtes pigem toetaval seisukohal.

Lugejate kirjad on esitatud toimetatud kujul:

Evelin:
Minul on juba närvid krussi keeratud, sest keegi midagi ei tee. Mul jäi ära kolm arsti vastuvõttu, mis minu edasist elu väga mõjutavad. Olen vastuvõtte oodanud lausa kolm kuud. Nüüd tuleb uuesti ootama hakata.

Veera:
Ei ole üldse mõjutanud, mõned asjad kannatavad ka oodata. Toetan arste igati. Inimesed võiksid juba aru saada, et streik ei puuduta suuresti mitte ainult palku, vaid kogu süsteemi ümberkorraldamist ja tõhusamaks muutmist. Me kõik teame, et Eesti ei ole riik, kus iga väikse asja pärast kõva häält tehtaks või tagajalgadele tõustaks. Ju siis on häda käes.

Arvaja:
On küll mõjutanud. Mul oli reumatoloogile aeg nüüd 1. oktoobril (ootasin seda kaks kuud) ja nüüd pandi uueks ajaks 8. jaanuar 3013. Seega tuleb mul veel viis kuud oodata. Tunnen, et mulle tehti ülekohut.

Patsient:
Minu rasedale abikaasale helistati ja öeldi nahaarsti aeg ära, kuigi lubati, et rasedaid streik ei puuduta. Mina olen väga pahane ja pettunud.

Maili:
Pooldan streiki ja ausalt öeldes ei ole tundnud streigi mõjusid: nädala alguses tekkinud terviseprobleem lahendati perearsti poolt kiirelt ja jooksvalt. Samuti on naabrinaine saanud käia streigiperioodil südamearstil (järjekord oli kolm kuud).

K.T.:
Sain just Ida-Tallinna keskhaiglast kõne, et mu operatsioonieelne konsultatsioon jääb ära, kuna arstid streigivad. Aeg sai pandud juulikuus.

Tõbine :
Olen juba pikka aega haige olnud. Perearst aitas küll. Võtsin ravimeid ja paranesin, aga mitte piisavalt kiirelt. Läksin eraarstile ja operatsioon on juba mõne nädala pärast. Praegu mu arst streigib ka, aga kuna ta ka eraarst, siis polnud milleski probleemi. Olen õnnelik, et mind kohe eraarstile suunati.

Tütar:
Isa peaks Tartus minema õlaoperatsioonile, aga ei saa, sest uusi analüüse ja uuringuid ei tehta. Eks ta sööb valuvaigisteid edasi ja kannatab maovalusid. Näis, kui kaua.

Mina:
Ei ole mõjutanud, lähiajal on vaja üks kordusretsept saada ja selle kirjutab mulle hoopis perearst välja. Edu streigiga ja loodame, et süsteem paraneb.

Abikaasa:
Väga on mõjutanud. Minu naine ei saa oma valutavate liigestega peale kolme kuu pikkust järjekorras ootamist eriarstile. Eesti arstid on oma arstivande rikkumisega alatud.

Gabriel:
Ei ole mõjutanud, las streigivad.

Anna:
Minu kolmeaastane tütar jäi haigeks ja oli tarvis, et keegi teda kuulaks, kuna käsimüügiravimid enam ei aidanud. Kahjuks ei tõstnud minu perearstikeskuses mitte keegi telefonitoru. Käisin ka kohalikus vallas arsti juures, aga ka nemad streikisid ja tütar jäigi kuulamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles