Pooled arstide liidu liikmed ei ole haigekassa pakutuga nõus

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Rehemaa lahkumas haiglate liidu majas peetud läbirääkimistelt.
Katrin Rehemaa lahkumas haiglate liidu majas peetud läbirääkimistelt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles täna, et liit sai kollektiivlepingu projekti tund aega enne läbirääkimiste algust. Haigekassa pakutud numbreid on liit aga oma liikmetega arutanud ning enam kui pooled neist ei pea pakkumist piisavaks.

Rehemaa ütles, et tänasel koosviibimisel arutati täiendatud ja muudetud kollektiivlepingu projekti. Projekt sai valmis ning saadetakse liidu liikmetele laiali, et nad saaksid võtta selle osas oma seisukoha. Ta avaldas arvamust, et seisukoha võtmine kaua ei kesta, kuna enam kui pooled liikmeid on seda juba väljendanud.

«Eile, kui arutasime haigekassa pakutut, siis residentide töö tasustamine ei olnud laual ja ka koormuste küsimus oli lõpuni lahendamata ning palganõue oli jaotatud kahele aastale - seda pakkumist liikmed piisavaks ei pidanud,» ütles ta.

Rehemaa märkis, et residentide tasustamisel ministri nõusolekut ei ole ning samuti tuleb veel arutada koormuste piirangut. 20. detsembriks esitame koos haiglate liiduga sotsiaalministeeriumile oma ettepanekud, kuidas koormusi reguleerida. «Praegu on haigekassa teinud otsuse vaid ambulatoorse arstiabi visiidi pikendamise kohta, haiglaravis koormuste ja intensiivsuste osas otsust ei ole.»

«Kindlasti teeb arstide liit omapoolse vastupakkumise, milliseks see kujuneb, täna öelda ei saa.»

Praeguse seisuga järgmisel nädalal streik jätkub. Rehemaa sõnul streigi lõpetamise otsust täna tulla ei saanudki, kuna lahendamata on veel mitmeid küsimusi ning residentide tasustamise osas ministri otsust ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles