Uus trend: eakad pikanäpumehed «unustavad» osa kauba eest tasumata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad inimesed kipuvad kaupa kärusse «unustama».
Vanad inimesed kipuvad kaupa kärusse «unustama». Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Õhtulehe poole pöördus peatselt 81. sünnipäeva tähistav Helvi, kelle sõnul on turvanaised temaga jämedalt käitunud ja teda kaupluse turvaruumi kinni hoidnud, kuna unustas Tartu kaubamajas kärusse ühe piimapaki ja selle eest maksmata kassast läbi sõitis. Tartu kaubamaja turvateenistuse ülem ütleb, et vanadaam on neile teada-tuntud, ja nii-öelda unustanud on ta enam kui üks kord.

«Sellised juhtumid on sagedased ja paraku on poodidest varastajad üha enam vanemad inimesed,» rääkis Tartu kaubamaja turvajuht Dagmar Mamedova. «See on just viimase aja trend.»

Tema sõnul on tavaline, et oma kauba eest makstakse ja midagi jäetakse ostukärusse. Kui keegi seda tähele paneb, siis öeldakse, et jäi kogemata kärusse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel nendib küll, et vanadaami suhtes on algatatud kaks väärteomenetlust, kuid lisab, et eriti eakamad inimesed võivad kauba tõesti ostukorvi ka unustada või seda mitte märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles