G4S kalkulaator: vaata, kui turvaline on sinu kodu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S koduvalvesüsteemid.
G4S koduvalvesüsteemid. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Turvafirma G4S lõi veebipõhise kodu turvalisuse kalkulaatori, mis aitab koduomanikel selgitada, kui hästi on tema elupaik kaitstud sissemurdmiste ja tuleõnnetuste eest.

Oma kodu turvalisust saab hinnata siin.

Kodu turvalisuse kalkulaator sisaldab üle 40 küsimuse. Pärast vastuste saamist analüüsib programm vastused läbi ning annab hinnangu elukoha praegusele turvalisuse astmele. Nõrkade kohtade selgumisel saab spetsiaalselt oma kodu tarvis kokku pandud ülevaatest lugeda asjatundjate soovitusi kodu turvalisemaks muutmiseks.

G4S Eesti valvedivisjoni direktori Margus Kolumbuse sõnul on kodu turvalisuse kalkulaatori idee juhtida selle kasutaja tähelepanu elupaiga turvalisuse kitsaskohtadele. «Kodu valides, ehitades või remontides teeme oma valikuid eelkõige praktilist, visuaalset ja hinnaga seotud külge silmas pidades. Turvalisuse peale mõtleme enamasti kõige viimasena või alles siis, kui midagi on juba juhtunud,» ütles Kolumbus.

«Kui paljudel meist on kodus tulekustuti ning kas pereliikmed teavad, kus see asub ning kuidas seda kasutada? Turvakalkulaator paneb kasutaja peas tulukese põlema: mida saan oma kodu heaks teha, et perekonnal oleks turvaline. Üks võimalus selleks on näiteks koduvalve,» lisas Kolumbus.

Kuigi 70 protsenti peredest arvab, et koduvalve on tõhus vahend kodu kaitseks, kasutab seda Eestis vaid 7 protsenti. G4S toob võrdluseks Iirimaa, kus on valve all iga teine kodu ning pealinnas Dublinis lausa 71 protsenti majapidamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles