Liigniiskus takistab viljakasvatajatel keskkonnanõuete täitmist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vili.
Vili. Foto: reisiguru.ee

Erakordse niiskuse tõttu ei suuda paljud põllumehed täita keskkonnasõbraliku majandamise toetusega kaasnevat talvise taimkatte nõuet.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik ütles Saarte Häälele, et praeguseks on neli põllumeest esitanud kirjaliku teate selle kohta, et nad ei saa liigniiskuse tõttu keskkonnasõbraliku majandamise (KSM) toetuse puhul nõutavat talvist taimkatet rajada.

Samas on hulk inimesi PRIA infotelefonil ja büroodest küsinud telefoni teel nõu ja saanud juhtnööre, kuidas nõude täitmata jätmisest täpselt teavitada. «Nende suuliste pöördumiste põhjal eeldame, et ametlikke teateid tuleb kindlasti juurde,» lausus Sarv-Kaasik.

Üks avalduse esitajatest on Kaarma valla talunik Aivar Lember, kes peab talvise taimkatte nõudest tulenevalt külvama 64 ha, kuid praeguseks on külv tehtud vaid 30 hektarile põllumaale. «Igal aastal olen suutnud selle nõude täita, aga sel aastal maad lihtsalt ei kanna, niiskust on nii palju ja kogu aeg sajab juurde,» kurtis esmaspäeval PRIA-sse avalduse esitanud Lember

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles