Arst: patsient oleks kohe pidanud EMOsse minema

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streik. Pilt on illustreeriv.
Arstide streik. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juhataja Piret Valdek ütles, et vähihaige naine, kes ei saanud Mustamäe haiglas raviarsti vastuvõtule, oleks juba algselt pidanud pöörduma EMOsse.

«Kui inimesel on tekkinud mingi uus kaebus lisaks olemasolevale, mis antud momendil on äge valu, siis ma leian, et ta on juba algselt valesti pöördunud. Tema esmane pöördumine olekski pidanud olema kõigepealt EMOsse ja mitte n-ö oma plaanilise onkoloogile. Ägedad seisundid lahendab ikkagi EMO,» rääkis Valdek ja lisas: «Tegemist ei ole ju antud patoloogia mingisuguse edasise plaanilise uuringuga, vaid täiesti uue ägeda seisundiga, mis kuulubki oma olemuselt EMOsse.»

Terviseameti järelvalveosakonna juhtivinspektori Peeter Mardna kinnitusel öeldi patsiendile, et oma valusündroomiga tuleb tal minna EMOsse, kus talle abi osutatakse. «Ma olen asjaga kursis. Informatsioon on dr Vahur Valverel ja ma täielikult usun teda. Tõenäoliselt patsient erutatud seisundis ei kuulanud ära, mida meedik talle ütles.»

Mardna sõnul oli konkreetse juhtumi puhul tegemist kommunikatsiooniprobleemiga. «Arvatavasti kommunikatsioonihäire tõttu kodanik ei saanud aru, kuhu ta peab minema,» lisas ta.

Terviseametile on esitatud veel üks samalaadne kaebus, kus patsient ei saanud arsti vastuvõtule. Lähemal uurimisel selgus, et tegemist oli siiski arusaamatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles