Suurte summade võtmine SEB automaatidest muutub tasuliseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat.
SEB sularahaautomaat. Foto: Toomas Huik
SEB teatas, et alates esimesest maist muutub kuus üle 30 000 krooni küündivate summade võtmine sularahaautomaatidest tasuliseks ja pangale tuleb maksta 0,3 protsenti.

SEB jaepanganduse valdkonna juht Riho Unt rääkis täna toimunud pressikonverentsil, et panga eesmärk on suurendada elektroonilist arveldamist ja vähendada sularaha käivet, eelkõige suurte  sularahatehingute tegemist automaatides.

Suuri summasid võtvate klientide tõttu saavad automaadid kiiresti tühjaks ja see põhjustab rahulolematust teiste klientide seas ning toob pangale lisakulutusi, selgitas Unt otsuse tagamaid.

Lisaks märkis Unt, et kuus üle 30 000 krooni küündivaid summasid võtavad välja väga vähesed, enamasti ettevõtjate nimel tegutsevad eraisikud. «Eraisikuna on raske on ette kujutada, mida sa selle 30 000 krooni sularahaga teed. Selles mõttes puudutab see tavakliente vähe,» ütles ta.

Keskmine SEB klient võtab automaatidest sularaha kuu jooksul kaks korda ja ühe kliendi sularaha vajadus kuus on ligikaudu 2500 krooni.

Kuus üle 30 000 krooni küündivate summade väljavõtmine on tasuline ka Swedbanki automaatidest ja teenustasu 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles