Maxima avab uues kaupluses Eesti esimese lihatsehhi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood Lasnamäel.
Maxima pood Lasnamäel. Foto: OÜ Maxima Eesti

Novembri lõpus alustab Tallinnas Smuuli teel avatavas kaubanduskeskuses tööd Maxima esimene lihatöötlemistsehh Eestis, kus valmistatakse valdavalt kodumaisest toorainest iga päev üle 90 lihatoote.

Tsehhis asuvad tööle 10 lihatöötlejat, kes läbisid väljaõppe ja omandasid kogemusi Balti lihameistrite käe all. Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul investeeris Maxima oma esimesse lihatööstusse ligi 300 000 eurot ja tsehhi uudne sisseseade pärineb valdkonna juhtivatelt firmadelt Euroopas.

«Igapäevaselt valmistatakse tsehhis üle 90 erineva nimetuse pooltooteid peamiselt eestimaisest kvaliteetsest ja värskest lihast,» lisas Erilaid. «Tsehhis valmivad nii hakkliha- ja grilltooted kui ka lambakarreed ning veisesteigid. Suur osa toodetest valmib spetsiaalselt lihatsehhi jaoks vastavalt Eesti tarbija maitse-eelistustustele koostatud retseptide põhjal.»

Esimesed omavalmistatud lihatooted jõuavad lettidele novembri lõpus avatavas Tallinna suurimas Maxima XX supermarketis. Lisaks lihatöötlemistsehhile tuleb kaubanduskeskusesse ka kulinaaria- ja kondiitritsehh, mis hakkab pealinna tarbijaid varustama salatite, sooja valmistoidu ning magusroogadega.

Kauplus, aadressil Smuuli tee 9, avatakse koos tsehhidega novembri lõpus. Kokku leiab uues hoones tööd üle 250 inimese. Kaubanduskeskuse kogupind ulatub üle 5000 ruutmeetri, millest Maxima XX supermarket võtab enda alla 3200 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles