Teises haiglas lisatööd tegevad arstid ei streigi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud jätkavad streikimist.
Meedikud jätkavad streikimist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Peaaegu kõik arstid, kes Ida-Viru keskhaiglasse streikivatest Tallinna ja Tartu raviasutustest vastuvõtte tegemas käivad, töötavad seal tavarežiimis.

Tartu ülikooli kliinikumist, Tallinna haiglatest, aga ka erakliinikutest käib Ida-Viru keskhaiglas lisatööd tegemas enam kui 30 arsti ja haigla teatel on selle aja jooksul oma vastuvõtu ära jätnud vaid üks arst, kirjutab Põhjarannik.

Ainsaks streikijaks oli südamestimulaatorite paigaldusega tegelev kardioloog Rein Kolk, kes on ka Tartu ülikooli kliinikumi südamekliiniku direktor. Tema jättis seni ainsana ära vastuvõtu Ida-Viru keskhaiglas, mis pidi toimuma 11. oktoobril. Kolk ütles Põhjarannikule vaid, et oli solidaarne arstkonnaga.Sel kuul tal enam siin vastuvõtte pole.

Nende arstide seas, kes mujalt haiglatest Ida-Viru keskhaiglas tööl käivad, ongi palju just kardiolooge. Üks neist, Sirje Kõvask, lõpetab telefonikõne kiiresti, kui kuuleb, et Põhjarannik tahab temaga streigist rääkida. «Ei, mina neid asju ei kommenteeri, kõike head teile!»

Ida-Viru keskhaiglast öeldi, et enamik Tartust ja Tallinnast käivaid külalisarste töötab neil üks kord kuus. «On arste, kes võtavad patsiente vastu või on valves kaks korda kuus, on ka neid, kes töötavad 1-2 korda nädalas,» selgitas haigla kommunikatsioonijuht Anneli Bogens.

Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu president Iivi Luik ütles, et tema ei oska sellist olukorda kommenteerida, kuna nende organisatsioon ei esinda pelgalt arste, vaid enamjaolt on selle liikmeteks õed. Tema arvates peaks see küsimus kuuluma arstide liidu kompetentsi. Eesti arstide liidu president Andres Kork aga ei vastanud kahe päeva jooksul ei Põhjaranniku telefonikõnedele ega ka vastavasisulisele elektronkirjale.

Keskhaigla teatel ei ole asjaolu, et riigi suuremad haiglad, vahelduva eduga ka Narva haigla, juba mitu nädalat streigivad, neile tuntavat patsientide juurdevoolu teistest piirkondadest toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles