Väikehaiglate streik võib neile endile saatuslikuks saada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikute streik jätkub.
Meedikute streik jätkub. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Maakonnahaiglate meditsiinitöötajad on pandud streigis kentsakasse olukorda, sest tervishoiueksperdi Ain Aaviksoo sõnul on toetusstreikides osalejad toetamas ka neid nõudmisi, mis puudutavad jätkusuutlikumat haiglavõrku ja üldhaigla rolli ümbervaatamist.

Arstide liidu üks soovidest on ka haiglavõrgu arengukava ümbervaatamine, et määrataks kindlaks, missuguses mahus ja milline eriarstiabi jääb kindlasti alles üldhaiglates ja kuidas riik tagab selle mahu säilimise, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

«Kui kõrvuti panna jätkusuutlikkus ja üldhaiglate roll ja dubleerimise vähendamine,  ressursside tõhusam kasutamine, siis see võib tähendada, et kõiki neid tegevusi, mida täna on tehtud igas üksikus väikehaiglas, siis uus parem maailm, mille eest streigi korraldajad võitlevad, ei pruugi seda sisaldada,» rääkis Ain Aaviksoo.

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa sõnul on aga asjadest valesti aru saadud. Ta kinnitas, et nad ei ole teinud ühtegi ettepanekut ühtegi haiglat kinni panna või ära kaotada ning kindlasti  peab maakondades eriarstiabi säilima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles