Eestis ringi tuuritanud puugibuss jäi kahjumisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puugibuss.
Puugibuss. Foto: Terviseagentuur

Esimest aastat mööda Eestit ringi tiirutanud mobiilses vaktsineerimiskeskuses ehk puugibussis tehti tänavu 4200 süsti, kuid majanduslikult jäädi siiski kahjumisse.

Kui arvestada, et 2011. aastal tehti kogu Eestis 38 000 sellist süsti, siis on puugibussi turuosa ligikaudu 10 protsenti, kirjutab Saarte Hääl.

«Kättesaadavus ja hind ongi olulisemad põhjused,» rääkis Madis Tiik bussiga toimetavast Terviseagentuur OÜ-st.

 Tema sõnul suudetakse bussis hind madalam hoida, kuna vaktsiine tellitakse korraga rohkem ja ka juurdehindlus on väiksem. «Perearst tellib ehk 5–10 kaupa,» selgitas ta, lisades, et tal endal on järgmiseks aastaks vaktsiinid juba tellitud ning seetõttu ei sõltu ta järgmisel suvel valitsevast hetkehinnast.

Tiik märkis, et esimene aasta oligi õppimise aasta. «Majanduslikult jääme kahjumisse, kuid selle korvab käibe oluline kasv ja uued kogemused, nüüd teame ja oskame rohkem,» rääkis Tiik ja kinnitas, et nõudlus sellise teenuse järele on ilmselgelt olemas.

Kuigi Madis Tiik järgmise aasta plaane veel ei avalda, on ta kindel, et maapiirkondades kuulubki tulevik just taolisele mobiilsele tervishoiuteenusele. «Kindlasti ei piirdu me järgmisel aastal enam ainult vaktsineerimisega,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles