Eestis müüdavad odavad rehvid võivad pärit olla Soome prügikastidest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autorehvid.
Kasutatud autorehvid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soomes on  üsna tavaline, et mõni eestlane rehviteeninduse taga prügikonteineris tuhnib ning peale rehvide võetakse kaasa näiteks ka igasugu metallesemeid, mis siis kodumaal maha müüakse.

Üks Soome mehaanik rääkis Õhtulehele, et soomlased vahetavad tavaliselt korraga kõik neli rehvi uute vastu ja nii on  tõenäoline, et kaks rehvi, mis pole olnud veosillal, on tunduvalt vähem kulunud ja nendega saab sõita veel hooaja.

Enamasti tuhnivad Soome prügikastides eestlased, vähem poolakad, leedukad ja lätlased.

Tallinna servas kasutatud rehvidega kaupleva OÜ Kummi-Ott juht Priit Muru muigab ja tunneb selles Soome autoteeninduses töötava mehaaniku jutus paljugi tuttavat.

Ikka veel muhelev Muru mäletab prügikastis tuhnimist hästi ja tunnistab, et  soomlastele see prügikastis tuhnimine ei meeldi ning tihti võib olla nii, et nad torkavad sinna visatud rehvid noaga läbi.

Enamik rehvimüüjaid räägib, et tema kaup tuleb Norrast ja on all olnud vaid kuu, kuid see jutt ei vastavat Muru sõnul enamasti tõele. Reeglina on rehvid siiski kauem all olnud ja pärit pigem Soomest või Rootsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles