Pärast liiklusõnnetust on mõistlik otse töökotta pöörduda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi muutis linnas liikumise raskeks.
Esimene lumi muutis linnas liikumise raskeks. Foto: Toomas Huik

Libedad teed kasvatavad oluliselt liiklusõnnetuste arvu. Kõige lihtsam ning kiirem viis kahjust teatamiseks on otse kindlustusseltsi koostööpartneri poole pöörduda.

If kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhi Taavi Kiibuse sõnul on kõige olulisem säilitada rahu ka pärast liiklusõnnetust. «Inimestele on jäänud mulje, justkui peaks kohe pärast liiklusõnnetust tormama kindlustusse ning kahju registreerima. Kindlustusele kahjust teatamisega ei pea kiirustama ning näiteks reedel juhtunud kahjust võib teada anda ka järgmisel nädalal, kõige mugavam ning kiirem võimalus kahjust teatamiseks,» lisas Kiibus.

Ka talverehvide kasutajatel tuleb liikluses ettevaatlik olla, sest suverehvidega autosid on palju ning nende pidurdusteekond on oluliselt pikem.

Libedaga on kõige rohkem teelt väljasõite ning paljudel juhtudel ei saa isegi auto kannatada, kuid autot enam oma jõuga teele tagasi ei saada. Sellisel juhul tuleb appi autoabi.

Et liiklusummikuid on palju ning kraavi sõites võib sealt väljasaamine palju aega võtta, tuleks autoga sõitu alustades veenduda, et paagis on piisavalt kütust, ning kaasa võtta laetud mobiiltelefon, soojad riided ja varuda aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles