Eestlased hakkasid Austraaliasse Eesti kommi ja õlut importima

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kommide harjumuspärane maitse ärgitab eestlasi neid ka võõrsile importima.
Kalevi kommide harjumuspärane maitse ärgitab eestlasi neid ka võõrsile importima. Foto: Liis Treimann/Postimees

Hakkajad eestlased on Sydneys viimase paari kuuga püsti pannud uued ettevõtted, mis veavad maakera kuklapoolele Eesti õlut ja maiustusi.

«Kalevi maiustuste Austraaliasse toomise idee tuli peamiselt otsesest vajadusest, kuna emad ei jõudnud Eestist niipalju komme kingiks saata, kui jõudsime ise ära süüa,» rääkis Austraalia eestlaste väljaandele Meie Maa Indrek Ott Estralian Trading Companyst.

Lisaks kommidele ja šokolaadidele on müügil ka küpsiseid ja Vilma koogipulbreid, mis Oti sõnul on isegi populaarsemad tooted kui muud maiustused. Eesti maiustusi saab tellida veebipoest, aga need on müügil ka  Brisbanes, Sydneys ja Perthis.

Teise, alkohoolsete jookide importimisega tegeleva firma taga on üheksa aastat Sydneys ehitusettevõtjana tegutsenud Raul Seepter. Suure Eesti jookide austajana ei tahtnud ta enam kannatada, kuni vaid kord aastas Eestis käies head õlut, siidrit ja muud suupärast maitsta saab.

 Seepter tunnistab, et seekord impordifirmat asutama ajendas teda ja tema äripartnereid esmajärjekorras just patriootlik soov Eesti õllekultuuri austraallastele tutvustada.

«Firma nimi on Nordic Beverages Pty Ltd ja ettevõte on asutatud eesmärgiga tuua Austraalias elavatele eestlastele ja meie põhjamaistele naabritele lähemale tuttavaid koduseid jooke, nii alkohoolseid kui ilma alkoholita. Esimesed kaubapartiid on juba kohal ja uued merekonteinerid siiapoole teel,» rääkis ta.

Hetkel on müügil Saku õlled ja naturaalne õunasiider. Lähiajal lisandub Liviko toodang.

«Pikemas perspektiivis on plaanis lisada meie tootevalikusse populaarseid jooke Soomest, Lätist ja Leedust. Nende rahvusturgude kodujooke ei impordita praegu siia,» sõnas ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles