Terviseamet kõrvaldas turult neli ohtlikku toodet

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti turult kõrvaldatud Hiinas toodetud kindad.
Terviseameti turult kõrvaldatud Hiinas toodetud kindad. Foto: Terviseameti Facebooki profiil

Terviseamet kõrvaldas 29. oktoobril turult neli ohtlikku toodet.

Turult kõrvaldatud tooted:

1. Hiinas toodetud lastejalanõud Buddy Dog, mis ei vasta Euroopa Parlamendi ja  nõukogu määruse nõuetele, kuna sisaldavad dimetüülfumaraati koguses, mis ületab lubatud piirväärtust 1,7 korda. Dimetüülfumaraat võib põhjustada kontaktdermatiiti ja allergilisi reaktsioone ning on ohtlik laste tervisele.

2. Hiinas toodetud mängumobiiltelefon Magic Phone, mis ei vasta majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mänguasja ohutusnõuded ja nõuetele vastavuse tõendamise kord» kinnitatud nõuetele, kuna võib tekitada kuulmiskahjustusi, mänguasja erinevate meloodiate helirõhutasemed ületavad lubatud taset.

3. Hiinas toodetud meeste nahkkindad, mis ei vasta toote nõuetele vastavuse seadusele, kuna sisaldavad kroom VI. Kroom VI klassifitseeritakse ülitundlikkust tekitavaks ning võib põhjustada allergilisi reaktsioone.

4. Hiinas toodetud mängumobiiltelefon Super, mis ei vasta majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mänguasja ohutusnõuded ja nõuetele vastavuse tõendamise kord» kinnitatud nõuetele, kuna võib tekitada kuulmiskahjustusi, mänguasja helirõhutasemed ületavad lubatud taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles