Uue ameti omandanud Saaremaa eakad kipuvad Soome tööle

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas naine. Illustratiivne foto.
Eakas naine. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

160 akadeemilise tunni jooksul erialaseid teadmisi omandanud 50–74-aastased Saaremaa töötud nentisid, et siirduvad pärast soome keele kursusi lahe taha.

Kolme nädala jooksul jagati koolitusel osalejatele teadmisi, kuidas aidata neid, kes ise endaga enam hakkama ei saa, arendati osalejate suhtlemis- ja praktilist toimetulekuoskust, tehti tutvust inimeste võimalike sõltuvusprobleemidega, läbiti esmaabiandmise baaskoolitus ja arendati isikuomadusi, kirjutab Saarte Hääl.

Vahetult pärast koolituse lõppu toimunud vestlusringis rõhutasid kõik õppurid, et vaatamata sellele, kui vana sa oled, mine õppima, kui selleks vaid võimalus avaneb.

Samas muretsesid kursuslased, et kui uuel erialal peatselt tööd leida ei õnnestu, võib õpitu sootuks ununeda. Kuna Saaremaal olevat tugiisikuna töö leidmine raske, siis arutlesid kursuslased tõsimeeli, et pärast soome keele kursuste läbimist siirduvad nad tööle hoopis Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles