Juuksuritel soovitatakse kontsakingadest loobuda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksur. Illustratiivne foto.
Juuksur. Illustratiivne foto. Foto: PantherMedia / Scanpix

Euroopa juuksurisalongide liit Coiffure EU andis hiljuti välja reeglistiku selle kohta, mida juuksurid peaksid tööl enda tervise nimel jälgima. Näiteks soovitati mitte kanda kõrgeid kontsi, käekette, käekellasid, sõrmuseid, kuid kreemitada pidevalt käsi ning suhelda vaimse tervise nimel aktiivselt kolleegidega.

«Mina olen omal nahal kontskingaga töötamise ära kogenud ja kolm aastat seljavaluga mööda arste jooksnud. Lõpuks mõistsin, et see tuli minu jalanõudest,» kommenteeris Felicia ilusalongi juuksur Rita Eevardi, kelle hinnangul on seisva töö juures seljaprobleemid tavapärased.

Juuksuri arvates on soovitused teinekord nõudmistest efektiivsemad. «Pigem võiks see olla soovituslik ja sellest võiks rohkem rääkida. Selline soovitus võiks olla näiteks kas või kuskil sise-eeskirjades,» rääkis Eevardi.

Konkreetse nõudmise puhul oleks Eevardi arvates kohustus töötajale liiga suur. «Kuskil maakohtades pole töötajatel võib-olla ortopeediliste jalanõude jaoks rahagi, kuna need on üsna kallid. Viimase palga eest jalanõude soetamine pole ka nagu õige,» ütles ta.

«Sõrmuste ja käekelladega on sama asi. Seda ma ei ole küll omal nahal tundnud, aga ma olen lugenud, et eriti talvisel ajal koguneb nende vahele niiskus ja see soodustab igasuguseid liigesehaigusi,» jätkas juuksur, kelle teada kogunevad aksessuaaride vahele ka erinevad kemikaalid.

«Kui meil olid tööl sellised plastilised õhku mitte läbilaskvad põlled, siis kõik need keemilised aurud kogunesid sinna alla ja mul tekkis kohutav nahalööve. Alles hiljem sain sellest aru. Sama võib ju olla laiade kellade ja sõrmustega. Ega paha ei teeks nende eemaldamine,» arvas Eevardi ja lisas: «Vahel nõutakse täitsa jaburaid asju, aga tegelikult see on päris mõistlik.»

Eevardi arvates on kõige olulisem just õigete jalanõude soovitamine, sest käte kreemitamise peale tuleb igaüks ise. « Sellest ei saa minu hinnangul mööda vaadata,» ütles ta. Mõistetamatuks jäi tema jaoks aga omavahelise suhtlemise nõue.

«Sellest omavahelise suhtluse nõudest ma küll eriti aru ei saa. Mina pigem nagu tunnen, et mul oleks hea, kui ma ei peaks üldse oma kolleegidega päeva jooksul suhtlema. Oleks oluliselt lihtsam,» selgitas juuksur enda seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles