KSA Silmakeskus kutsus üles silmaoperatsiooniks õppelaenu võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraanitõmmis.
Eraanitõmmis. Foto: www.ksa.ee

KSA Silmakeskuse sügisel alustanud tudengitele suunatud sooduskampaania rõhutas, et hea nägemisega on ka haridustee muretum ning soovitas võtta õppelaenu ja see nägemisse investeerida.

Kuigi õppetoetuste ja õppelaenu seaduse §3 kohaselt on õppelaen õpilasele ja üliõpilasele antav riigi tagatud laen hariduse omandamisega kaasnevate kulutuste katmiseks, siis KSA Silmakeskuse kampaanias seisis, et «õppelaen on hea viis saada teadmistega koos ka terav nägemine».

KSA Silmakeskuse turundusjuht Toomas Kütt oli kampaania sellekohasele tekstile viitamisest üllatunud ja tunnistas, et selline sõnastus ei ole sobiv. Pärast ajakirjaniku pöördumist õppelaenu puudutav lause kampaania tekstist eemaldati.

Haridus- ja Teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva sõnul eeldab ministeerium, et pankadelt õppelaenu võtvad inimesed kasutavad seda hariduse omandamisega kaasnevate kulutuste katmiseks - see ongi riigi tagatisega õppelaenu mõte.

«Kuna õppelaen on üksikisiku ja äriühingu vaheline tehing, siis ministeerium ei kontrolli, mil viisil õppelaenu kasutatakse,» nentis Ladva. «Kõnealune reklaam on taas üheks näiteks, et õppelaenu ei kasutata alati õpingutega seotud kulutuste katmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles