Bussisõitjad käivad postkastist ajalehte näppamas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi postkast on värava siseküljel, käiakse sealt lehti näppamas.
Kuigi postkast on värava siseküljel, käiakse sealt lehti näppamas. Foto: Lugeja foto

Üks Nõmmel elav pere on hädas sellega, et nende postkastist kaob ajaleht. Lehti koju viiv firma soovitab postkasti mujale paigutada, et hommikused bussile minejad sealt lugemist kaasa võtta ei saaks.

Tallinnas Jannseni bussipeatuse lähedal elav pere peab hommikuti lehe järele minnes aeg-ajalt tõdema, et taas on keegi nende lukustatud postkastist Postimehe juba ära viinud. Viimati juhtus nii eelmisel laupäeval.

Ajalehtede kojukandega tegelevast firmast Express Post kinnitati Postimehe tellijale, et leht jõudis postkasti kell 4 hommikul. Ettevõtte arvates jääb tellija lehest ilma, kuna kõnealune postkast jääb täpselt selle tee äärde, mida mööda inimesed bussi peale lähevad.

Express Posti Tallinna piirkonna juhi Gerli Kivistiku sõnul on ajalehtede kadumised postkastidest viimasel ajal pigem vähenenud võrreldes näiteks mõne aasta taguse ajaga, kuna postkastide seisukorrad on paranenud. «Soetatud on uuemad ja kinnisemad postkastid, kust lehte välja võtta ei ole väga kerge,» rääkis Kivistik.

Kivistiku sõnul ühtegi konkreetset piirkonda, kus vargused on sagedasemad, välja tuua ei saa. Pigem oleneb see sellest, kui käidavas asukohas postkast asub. «Näiteks eramajade piirkonnas, kus postkast jääb tee peale, kust paljud inimesed mööduvad ja mille läheduses on ühistranspordi peatused, on varguseid kindlasti rohkem,» tõi ta näite.

Ta lisas, et väljaannete koha pealt päevalehtedes väga suurt vahet ei ole, mida postkastist võetakse. Sobivad kõik väljaanded. Ajakirjadest kipuvad pigem kaduma need väljaanded, mis poelettidel vähe kõrgema hinnaga müügis on.

«Inimestele, kelle lehed kipuvad postkastidest kaduma, soovitan üle vaadata postkasti seisukord ja asukoht. Proovige, kui kergesti saate ise lehe kastist välja võtta ilma võtit kasutamata,» rääkis Kivistik.

«Ehk on vaja postkast välja vahetada kinnisema kasti vastu või on võimalus paigutada kast selliselt, et ta möödujatele juba kaugelt silma ei hakka,» pakkus ta variante. Võimalus on paigutada postkast ka aeda sisse, kuid seda varianti saab kasutada ainult juhul, kui aias koera ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles