Digikassasse saab koguda kaardimaksete virtuaalseid sente

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakassa.
Rahakassa. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eilsest alates pakub SEB uuenduslikku kogumistoodet Digikassa, mis võimaldab sarnaselt traditsioonilise hoiupõrsaga koguda kaardimaksete käigus tekkivad virtuaalseid sente. Digikassa võimaldab raha koguda deebetkaardiga makseid tehes.

«SEB uuringu kohaselt ei ole ka korraliku säästuvõimega inimestest 36 protsendil ühe kuu rahatagavara. Säästmine eeldab meelekindlust ja distsipliini ning seda mõistes otsisime lahendust, mis aitaks inimestel võimalikult lihtsalt ja märkamatult tarbimise kõrvalt raha tuleviku tarvis kõrvale panna,» märkis SEB juhatuse liige ja jaepanganduse ning tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Digikassa puhul ümardab pangasüsteem iga päeva lõpus kontolt maha arvestatud kaardimakse summad järgmise täiseuroni ning erisus sentides jõuab järgmise päeva hommikuks kliendi tavakontolt kogumishoiusele. Kogumishoiuselt saab raha välja võtta kolme päeva pärast, kuid intressi kogub see vaid 0,02 protsenti.

Kaardimaksena lähevad arvesse ka internetis tehtud deebetkaardimaksed. Näiteks, kui maksta päeva jooksul kaardiga 6 eurot ja 40 senti, siis järgmise päeva hommikuks jõuab kogumishoiusele 60 senti (7,00-6,40=0,60).

Kui maksta kaardiga päeva jooksul mitmel korral, siis toimub ümardamine iga makse kohta eraldi. Kogusumma kantakse kogumishoiusele ühekorraga. Juhul, kui kaardiga tasutud summa on juba täiseurodes (näiteks 2 eurot), siis ülespoole ümardamist ei toimu ning Digikassasse sellelt tehingult raha ei laeku.

«Igalt ostult mõned sendid tuleviku tarvis kõrvale pannes on võimalik koguda endale rahatagavara, mis aitab kas suurendada kindlustunnet või vältida olukorda, kus tuleb ootamatute väljaminekute katmiseks laenu võtta. Keskmiselt teeb SEB klient kuus ligi 20 kaardimakset ning Digikassat kasutades saaks tavapärase tarbimise kõrvalt panna tulevikuks kõrvale ligikaudu 10 eurot,» lisas Vaikmäe-Koit.

SEB kliendid saavad Digikassa aktiveerida internetipangas või pangakontoris. Digikassa leping on tähtajatu ja teenuse avamine ning kasutamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles