Selgusid pealinna kõige tervislikumad koolipuhvetid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järveotsa gümnaasiumi võileivad.
Järveotsa gümnaasiumi võileivad. Foto: Tallinna Haridusamet

Presidendi abikaasa Evelin Ilves tunnustas täna parimaid koolipuhveteid, kuna nad on hakkama saanud näiliselt võimatuga – pakuvad tervislikku toitu, teevad seda lastele atraktiivselt ja tulevad seejuures majanduslikult toime.

Kõige tervislikumad koolipuhvetid on tänavu Tallinna Tehnikagümnaasiumis (Koolitoitlustuse OÜ), Tallinna Inglise Kolledžis (Neitsitorni Kohviku AS), Tallinna Humanitaargümnaasiumis (AS Tuleleek), Tallinna Järveotsa Gümnaasiumis (Koolitoitlustuse OÜ), Pelgulinna Gümnaasiumis (OÜ Flosse), Tallinna Arte Gümnaasiumis (Baltic Restaurants Estonia AS), Tallinna Õismäe Gümnaasiumis (OÜ Bramos), Haabersti Vene Gümnaasiumis (OÜ Lianta), Gustav Adolfi Gümnaasiumis (RK Teeninduse OÜ) ning Tallinna 32. Keskkoolis (Koolitoitlustuse OÜ). Eriauhinna aastatepikkuse tubli töö eest pälvisid Tallinna Rahumäe Põhikool (OÜ Orfeum), Tallinna Ranniku Gümnaasium (OÜ Bramos) ja Tallinna Paekaare Gümnaasium (AS Tuleleek).

«Lapsed teavad küll, mis on tervislik ja tahavad seda, aga ainult siis, kui täiskasvanud neid selle poole targalt suunavad,» tõdes Evelin Ilves. «Parimad koolipuhvetid on näiliselt võimatuga hakkama saanud - nad pakuvad tervislikku toitu, teevad seda lastele atraktiivselt ja tulevad seejuures majanduslikult toime. On suur kunst pidada tervislikku koolipuhvetit.»

Parimad koolipuhvetid valisid välja Tallinna Haridusameti ja Eesti Toiduravi Konsultantide Ühingu spetsialistid. Hindamiskriteeriumiteks on näiteks värskete puuviljade ja marjade, köögiviljade ja toorsalatite, võileibade ja võileivakatete, naturaalsete ja toormahlade olemasolu. Kõrgelt hindavad kohtunikud ka tervisenõukogu või tervishoiutöötaja nõustavat rolli puhveti sortimendi valikul, tooteid diabeetikutele jt erivajadustega lastele ning mahepõllumajanduslike toodete pakkumist.

Täna Tallinna Järveotsa Gümnaasiumis toimunud konverentsil «Toitu targalt» andis Ilves pealinna parimatele koolipuhvetitele tunnustusplaadi «Tervislik koolipuhvet 2012».

Ülevaatus-konkursi «Tervislik koolipuhvet» eesmärgiks on jätkuvalt tervisliku ja mitmekesise sortimendi tagamine koolipuhvetites. Samuti soovitakse motiveerida toitlustajaid tegema koostööd kooli juhtkonna ja tervisenõukoguga ning suurendada õpilaste teadlikkust tervislikust toitumisest. Üritust korraldab Tallinna Haridusamet koostöös põllumajandusministeeriumiga. Evelin Ilves annab koolipuhvetitele tunnustusplaate üle kolmandat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles