Edelaraudtee tõstab detsembrist üksikpiletite hindu 50 senti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: SCANPIX

Edelaraudtee AS muudab alates 1. detsembrist piletihindu, mille tulemusel suurenevad üksikpiletite hinnad keskmiselt 50 senti, kuid kasvavad ka püsireisijate sõidusoodustused ning viiakse sisse ostukohasoodustus.

«Edelaraudtee on hoidnud hinna muutumatuna aastast 2008, kuid samal ajal on ettevõtte tegevuskulud – jaamade ülalpidamine, veeremi remont, elektri hind – aasta aastalt kasvanud. Selleks, et pakkuda ka edaspidi kaasaegset reisijateveo teenust ning kvaliteetset klienditeenindust, oleme sunnitud hindade korrektsiooni nüüd läbi viima. Muudatus viib rongipiletite hinnad ka enam vastavusse ühistranspordi üldise hinnatasemega,» selgitas Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

«Enim sõidetavatel marsruutidel jääb rongisõit ka tulevikus võimalikest alternatiividest soodsaimaks. Näiteks tavaklassi pilet Tallinnast Tartusse hakkab detsembrist maksma kaheksa eurot.»

Selleks, et uutes piletihindades orienteerumist lihtsamaks teha, on Edelaraudtee oma kodulehele välja pannud hinnakalkulaatori, mis kuvab marsruudi, mugavusklassi, ostukoha ning sõidusoodustuse märkimisel uue üksikpileti hinna.

Uuenduslikult pakub Edelaraudtee alates 1. detsembrist ostukoha soodustust. See võimaldab nii täis- kui sooduspileteid osta veebist, jaamakassadest ning iseteeninduskioskist 10 protsenti soodsamalt. «Uuenduse eesmärgiks on pakkuda pileti soetamiseks soodsamat alternatiivi. Kassast, veebist või kioskist ostetud pilet tuleb tänu ostukoha soodustusele näiteks Tallinnast Pärnusse või Tallinnast Viljandisse odavamgi  kui täna,» rääkis Oherd. Edelaraudtee kodulehe e-kassas on müügil kõikide liinide ning mugavusklasside sõidupiletid.

Hinnamuudatusega samaaegselt suurendab Edelaraudtee püsireisijate soodustusi. ID-lepingu sõlminud püsireisijate sõidusoodus algab senise viie protsendi asemel 10 protsendilt. Maksimaalne soodustus sõidukorralt suureneb 20-lt protsendilt 50-le. Tehes püsireisijana kuus 29 või enam sõitu, on soodustus alates 26. sõidust 50 protsenti.

Kõik senised Edelaraudtee kehtestatud sõidusoodustused jäävad alles. Sõidusoodustust hakatakse arvutama senise 0,64 eurot ületava piletihinna osa asemel 0,8 eurot ületavalt osalt. Veebist, kassadest või kioskist ostetud sooduspiletile arvestatakse juurde ostukoha soodustus.

Enne 1. detsembrit ostetud piletid jäävad kehtima piletile märgitud tingimustel ning hinnaga kuni kehtivusaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles