Stjuardessid peavad ideaalseks reisijaks üksikut meest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusaatjad hääletasid ideaalseks reisijaks üksiku mehe.
Lennusaatjad hääletasid ideaalseks reisijaks üksiku mehe. Foto: SCANPIX

Enam kui 700 lennusaatja seas tehtud küsitlusest selgus, et parim lennureisija on 31- kuni 40-aastane Euroopa päritolu mees, kes reisib turistiklassis ja pigem oma lõbuks kui töö asjus.

Suurbritannia õhuruumis töötavate lennusaatjate hinnangul peetakse inglise mehi enim ideaalseteks lennureisijateks, samas kui Walesist pärit meestest peetakse sellisteks vaid üksikuid, kirjutab Telegraph. Ka selgus, et stjuardessid  teenindavad parema meelega turistiklassi reisijaid kui esimese või äriklassi omi.

Küsitluses tõid stjuardessid välja ka mõned reisijate tüütud harjumused, millega nad oma töös kokku puutuvad. Kõige enam mainiti reisijate kommet tähelepanu pälvimiseks sõrmi nipsutada.

Samuti ei meeldi lennusaatjatele reisijate komme tõusta istmelt enne, kui turvavööde kasutamist nõudvad tuled on kustunud ega ka komme toppida liiga palju käsipagasit pea kohal olevasse riiulisse, rääkida turvalisuse demonstratsiooni ajal ning panna prahti lennuki seljatoes olevasse taskusse. Vähem kurdeti reisijate kombe üle kutsuda kellaga märku andes reisisaatjat selleks, et nuriseda temperatuuri üle või nõuda kindlat marki alkoholi.

Küsitluse tegi veebileht Skyscanner ning küsitleti 85 eri rahvusest lennusaatjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles