Pigista ilutoodetest viimane piisk välja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkalikult niisutav kätekreem glütseriini, kaltsiumi ja E-vitamiiniga Avonilt.
Rikkalikult niisutav kätekreem glütseriini, kaltsiumi ja E-vitamiiniga Avonilt. Foto: Avon

Tervise- ja ilutoodete pudelitesse ning tuubidesse jääb palju alles kreemijääke, mida saaks väljapigistamisel kasutada mitme päeva jagu.

Väljaanne Consumer Reports leidis, et 17–25 protsenti kreemist jääb pumbaga pudelitesse järgi, kuigi pump enam ei tööta, sest pudel on n-ö tühi. Erinevate nippide ja ka kääride abil saab kasutaja oma ilutoodete eluiga pikendada ning lükata poekülastuse mõned päevad edasi.

Deodorant

Pulkdeodorandi all on tavaliselt kõver nõgu. Kruvi abil saab nn sticki sees olevat pulka üles lükata. Sellegipoolest jääb deodorandi alla teatud hulk kasutamata geeli alles. Selle geeli võib mikrolaineahju abil üles sulatada ning kanda seejärel vedeliku uue pulga peale, kus ta kivistub. Kivistunud massi saab uuesti kasutada.

Plastikpudelid ja tuubid

Plastikpudelite ja tuubide, nagu hambapasta puhul ei suuda kasutaja enam ükspäev sealt toodet välja pigistada. Sel juhul tuleb appi võtta käärid, millega pudel keskelt pooleks lõigata. Tuubi sisekülgedelt leiad, et toodet on seal veel küllaltki palju alles. Lahtilõigatud pudel ei säili kaua ja kuivab kiiresti, mistõttu tuleb varud talletada või kohe kasutada.

Huuleläige

Kui tundub, et huuleläige ei anna enam toodet välja, peaks tegelikult veel osa läiget tuubi ülaosas peidus olema. Aseta huuleläige vertikaalselt kohvitassi või kuuma vette umbes 30 minutiks. Kuum vedelik nõrgub alla ja seda saab taas peale kanda.

Silmakreem

Silmakreemi karbi nurgatagustes peituvate jääkide eemaldamiseks sobib vatitups, millega viimased kreemipiisad üles korjata.

Pumbaga pudelid

Kui pumbaga pudelist enam midagi välja ei tule, on kasulik toode pealt avada. Eemalda pump, mille küljest saad vatiga taas palju jääke üles korjata. Seejärel keera pudel tagurpidi. Nii vajub vedelik alla ja saad selle pudelist kätte. Pudelisse võib lisada ka pisut vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles