Meeskonnatöö on tõhusam kui üksi nokitsemine

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streigi ajal ühise laua taha kogunenud huvigruppide esindajaid oli liiga palju – meeskonnatööd ei sündinud.
Arstide streigi ajal ühise laua taha kogunenud huvigruppide esindajaid oli liiga palju – meeskonnatööd ei sündinud. Foto: Toomas Huik

Paljudes töökuulutustes ja tööjuhendites on sees eeldusena nõutav meeskonnatöö oskus, kuid mida selle all õieti mõeldakse?

«Meeskond on inimeste kooslus, kes pingutavad ühise eesmärgi saavutamise nimel. Meeskonnatöö oskuseks võiks aga nimetada olukorda, kus meeskonna liige on võimeline jätma isiklikud huvid ja ambitsioonid tagaplaanile, et käituda nii, nagu on kasulik meeskonna kui terviku ühise eesmärgi saavutamiseks,» räägib juhtide koolitaja Elar Killumets.

«Ratsionaalne inimene peaks justkui käituma, lähtudes omakasust ehk tegema asju, mis annavad talle parima tulemuse. Paradoksaalsel kombel on aga edukamad pigem need inimesed, kes suudavad omakasu maha suruda ning lähtuda ühisest kasust. Sel moel saavad kokkuvõttes rahuldatud ka isiklikud huvid.»

«Kaasaegne juhtimine on viimasel sajal aastal üritanud vastuvoolu ujuda ning keskendunud üksikisikule – kuidas panna üksikisik paremini tööle, kollektiivne külg on jäänud tagaplaanile,» lisas Killumets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles