Kuus moodust, kuidas nõude pesemisel vett säästa

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasin
Nõudepesumasin Foto: SCANPIX

Väljaanne Consumer Reports toob välja kuus nõuannet, kuidas kodus nõude pesemisel võiks vett säästa.

1. Ära lase kraanikausis nõusid pestes veel joosta. Selle asemel aseta äravoolutoru ette kork ning täida kraanikauss seebise veega. Võid kasutada ka eraldi plastikkaussi, mille sees kõik nõud pesta. Nii hoiad märgatavalt kokku veekulusid.

2. Selle asemel, et lasta kraaniveel joosta nii kaua, kuni ta muutub jääkülmaks, täida anum veega ja aseta see lihtsalt külmikusse. Külmikust võetud vesi ja parajalt külm, et toidu kõrvale juua.

3. Enne 1994. aastat valmistatud nõudepesumasinad kasutavad spetsialistide hinnangul märgatavalt rohkem vett. Ent ka uuema nõudepesumasina puhul on oluline jälgida, et see oleks igal pesukorral maksimaalselt täis laetud.

4. Väldi nõudepesumasinal loputamise kinni hoidmise nupule vajutamist. Selline tegevus kulutab igal korral 11–26 liitrit kuuma vett.

5. Eemalda taldrikutelt toidujäänused enne nõudepesumasinasse asetamist, kuid hoidu nõude täielikust puhastamisest ja pesemisest. Sel juhul oleks mitmekordne pesemine mõttetu. Toidujäägid viska eraldi kompostikuhja

6. Kuuma veega külmetatud toidu sulatamise asemel kasuta sulatamiseks mikrolaineahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles