Tere kohukeses peitus plastitükike

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohuke ja selle ootamatu lisand.
Kohuke ja selle ootamatu lisand. Foto: Irina Tokareva

Tere kohukeses peitus väike plastitükk, mis oleks äärepealt  saanud saatuslikuks seda lemmikmaiust söönud nelja-aastasele poisile.

Eelmisel neljapäeval pakkus narvalanna Jekaterina Prohorova oma nelja-aastasele pojale  suurest toidupoest ostetud šokolaadiglasuuriga Tere kohukest, kirjutab venekeelne Postimees.

«Me istusime kõrvuti ja äkki ta köhatas tugevasti ning sülitas välja tükikese kohukest, kus sees oli midagi punast,» rääkis naine. Lähemal uurimisel selgus, et tegu oli väikse plastdetailiga, mis meenutas üllatusmuna mänguasja osakest. «Laps on nelja-aastane ja me pole talle üllatusmunasid ostnud, kuna pelgame, et ta võib midagi alla neelata. Väikestest mänguasjadest on kodus ainult autod,» selgitas Jekaterina, miks ta on veendunud, et plastitükike sattus poja suhu just kohukesest.

Samal õhtul võttis naine ühendust tarbijakaitseametiga, kust talle soovitati selle probleemiga pöörduda veterinaar- ja toiduametisse. Reedel jättis Jekaterina ameti automaatvastajale põhjaliku teate, hiljem temaga võeti ühendust ja paluti saata foto kohukesest ja plastitükist.

«Seda ma tegin ja uurisin seejärel, mis saab edasi. Mulle vastati – uurime, teeme kindlaks, aga mingeid tähtaegu välja ei käi. Ma olen kõige rohkem mures sellepärast, et sellised asjad ei korduks,» rõhutas murelik ema. Just selletõttu võttis ta ka ühendust Terega, kust ta sai tehnoloogi numbri. Selgus, et tehnoloog oli juhtumiga kursis. Tehnoloog ütles naisele kohe, et plastitükk ei saanud kohukesse sattuda tootmise käigus, sest neil on siniseid ja valgeid detaile, aga punaseid ei ole. Tehnoloog lubas, et järgmisel kolmapäeval tuleb keegi firmast ja viib nii kohukese kui ka detaili ekspertiisi. «Pärast seda jäi mulle mulje, et keegi ei muretse juhtunu pärast. Seetõttu ma ka ajalehe poole pöördusin,» rääkis naine reedel.

Esmaspäeval võttis naine taas ajalehega ühendust ja rääkis, et Tere esindaja viis kohukese ja detaili ekspertiisi. Samas on naine hämmingus, miks vahejuhtumiga ei tegele veterinaar- ja toiduamet. «Kogu lugupidamise juures Tere suhtes on raske nõustuda sellega, et firma kontrollib end ise,» leidis naine.

Veterinaar- ja toiduameti toiduohutuse juhataja Heneli Lambi sõnul tuli info leiu kohta 15. novembril. Reedel võttis Viljandi veterinaarkeskus ühendust Tere AS Viljandi tootmisosakonnaga ja helistati ka vihje saatjale.

«Käitleja viib läbi täieliku sisejuurdluse. Senini ei ole käitleja ega riiklik järelevalve avastanud alltoodud probleemi allikat piimakäitlemisettevõttest. Vihje menetlus jätkub,» rääkis Lamp.

Põllumajandusministeeriumi toidu üldnõuete büroo juhataja Kairi Ringo kinnitusel ei tohi vastavalt seadusele toidus olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi. Seaduse järgi võib selle sätte rikkumise eest määrata kuni 3200 eurot trahvi.

Ringo lubas, et ostja saab lõpliku vastuse mitte vähem kui 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles