Poe sulgemine enne kokkulepitud aega toob trahvi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus Tallinnas
Ülemiste keskus Tallinnas Foto: Urmas Luik

Suuremate linnade kaubanduskeskustes tegutsevad poed peavad lahti olema riigipühadel, kuna seda nõuab keskuse poliitika. Omavoliliselt poe sulgemine võib kaasa tuua trahvi.

Tarbija24 poole pöördus lugeja, kes tõi välja, et isegi kui riigipühadel kliente suurt ei ole, peavad suuremates kaubakeskustes tegutsevad müüjad poed lahti hoidma. Ta tõi välja, et Elisa esindus nii Solarise kui ka Ülemiste keskuses on avatud nii jaanipäeval kui jõuludel. Poe sulgemine pole lubatud, sest vastasel juhul tuleks maksta kaubanduskeskuse omanikule trahvi.

«Rangemad nõuded esinduste lahtiolekuaegadele on mõnede suuremate linnade kaubanduskeskustes. Sealne reegel on, et esindus on avatud senikaua, kui on avatud kaubanduskeskus,» tunnistas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski, kelle sõnul on suuremates kaubanduskeskustes alati vähemalt kaks teenindajat. Siis ei pea poodi sulgema, kui müüja tahab lõunale minna.

Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits ütles, et kui keegi järjepidevalt poe enne ametlikku keskuse sulgemisaega kinni paneb, siis ootab teda trahv või lepingu lõpetamine. «Kes tahab meie keskuses olla, peab järgima keskuse sisekorra punkte,» lisas Pärnits. Üksikjuhtumite korral siiski piisab sõnalisest põhjendusest.

Samas sulgevad pangad ostukeskustes oma kontorid varem, kuid Pärnitsa sõnul on pankadega eraldi lepingud, mis seda lubavad.

Näiteks 24. detsembril on Ülemiste keskuses lühendatud tööpäev. Poode võib kauem lahti hoida, kuid varem või täielikult sulgeda ei ole lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles