Kõrgtehnoloogilised prillid aitavad ajavaheväsimuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirivate lennureisijate tõttu ei pruugi üldse magada saada.
Häirivate lennureisijate tõttu ei pruugi üldse magada saada. Foto: SCANPIX

Pikkade lennureiside üks suurimaid miinuseid ajavaheväsimus ehk jet lag võib tänu uutele kõrgtehnoloogilistele päikeseprillidele olla minevik.

Austraalia uneteadlased on arendanud kõrgtehnoloogilised päikeseprillid, mida on kirjeldatud kui maailma esimesi ajakontrolli vahendeid, mis imiteerivad päikesevalguse mustreid, kirjutas The Telegraph.

Flindersi ülikooli teadlased ütlevad, et prillid kiirgavad pehmet rohelist valgust, mis aitab reisijatel kohaneda muutuvate unemustritega ja ajavöönditega järk-järgult.

Teadlaste hinnangul aitab see Austraalias turule tulnud toode Re-Timer ära hoida pikkade lennureiside negatiivsed mõjud ja tuua kergendust unetuse käes vaevlejatele, vahetustega töötajatele ja isegi teismelistele.

Leiutaja professor Leon Lack ütles, et Re-Timer’i valgus stimuleerib seda aju osa, mis reguleerib 24-tunnist keha sisemist kella. «Sel moel jääb ära äkiline muutus, mis tuleb pikast lennureisist ja vähendab ajavööndivahetuse väsimuse sümptomeid,» rääkis Lack.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles