Suurem osa ameeriklasi on õnnelikult ülekaalulised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulisus. Illustreeriv pilt.
Ülekaalulisus. Illustreeriv pilt. Foto: Panther Media / Scanpix

Uue küsitluse analüüsist selgub, et ameeriklaste arusaam ideaalkaalust on suurenenud koos nende vööümbermõõduga.

Meeste keskmine ideaalkaal on alates 1990. aastast suurenenud 6,4 kilo võrra ja meeste reaalne keskmine kaal on tõusnud 7,3 kilo võrra, kirjutas Discovery News.

Naiste keskmine ideaalkaal on tõusnud 5 kilo võrra ja reaalne kaal 6,4 kilo võrra. Sisuliselt tähendab see seda, et viimase paarikümne aasta jooksul on inimesed pidevalt öelnud, et tahavad ideaalkaalu saavutamiseks kaotada 4,5-6,8 kilo.

Küsitlusele vastanutest ütles kolmandik meestest ja neljandik naistest, et nad on ideaalkaalus või alla selle. Seega on müüt väide, et suurem osa ameeriklasi püüavad pidevalt kaalu langetada – ainult neljandik vastanutest ütlesid, et nad üritavad tõepoolest kaalu alandada.

Miks siis vaatamata sellele, et kaks kolmandikku ameeriklastest on ülekaalulised või rasvunud, ei püüa kaalu langetada? Sest suurem oma neist arvab, et nende kaal on normaalne.

Aga uue küsitluse tulemus, kus normaalkaalus olemist väitis suisa 60 protsenti vastanutest, on kõrgeim, mis iial leitud. Küsitluse analüüsis nimetati seda «kaalu eitamiseks» - suurem osa ameeriklastest peaks kaalu langetama ja oleks nõus seda tegema, kui see oleks kiire ja kerge, aga päeva lõpuks arvatakse, et ka praegune kaal on siiski normaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles