Taco Expressi karistati salmonelloosi levitamise eest rahatrahviga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Taco Express Tallinnas Vabaduse platsi lähedal.
Restoran Taco Express Tallinnas Vabaduse platsi lähedal. Foto: Peeter Langovits

Veterinaaramet karistas septembris salmonelloosipuhangu põhjustajaks olnud Tallinna kiirtoidukohta Taco Express rahatrahviga.

«Taco Express OÜ suhtes algatati väärteomenetlus. Käesolevaks hetkeks on juhtum menetletud, väärteomenetluse lahendiks oli rahatrahv,» kinnitas Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar.

Vahesaare sõnul viidi väärteomenetlus läbi kiirmenetlusena. Seda on võimalik teha juhul, kui rikkumise asjaolud on selged ja rikkuja tunnistab oma eksimust. «Rikkumised kvalifitseerusid toiduseaduse kohaselt käitleja enesekontrollikohustuse osalise mittetäitmise alla. Vastava rikkumise karistuse määr on kuni 1200 eurot,» nentis Vahesaar. Lisaks oli ettevõtte toidukäitlemine ajutiselt peatatud.

Septembris Tallinna kiirtoidukohast Taco Express alguse saanud salmonelloosipuhangu jooksul hospitaliseeriti 20 inimest, kokku pöördus arsti poole 64 inimest.

Veterinaarameti töötajad avastasid salmonella pisiku Taco Expressi kanavrapist, samuti oli nakatunud kaks söögikoha klienditeenindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles