Lugeja küsib: mis saab elektrinäitudest elektrimüüja vahetamise korral?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolumõõtja näit tuleb ära saata hiljemalt 3. jaanuariks.
Voolumõõtja näit tuleb ära saata hiljemalt 3. jaanuariks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Sõlmisin elektrilepingu Imatran Voimaga ja seoses sellega tekkis mul küsimus, kuidas toimub ikkagi ühe elektrimüüja vahetumine teise vastu? Kas tulevad mingid tegelased ja võtavad 31. detsembri seisuga näidu või pean ma ise võtma aasta viimasel päeval näidu? Millal ma pean maksma Eesti Energiale nö viimase arve?,» soovis lugeja Tartumaalt teada.

Küsimusele vastab Elektrilevi kommunikatsioonijuht  Tuuli Sokmann.

Jaanuari algul väljastab Eesti Energia kõigile klientidele viimase suletud turu elektriarve. Et avatud turul algaks võrguteenuse ja elektrienergia eest arveldus täpsete andmetega, palume kõikidel klientidel, kel pole kauglugemist, teatada detsembri lõpu seisuga elektriarvesti näit. Näitu ootame 28. detsember 2012 kuni 3. jaanuar 2013.

Näitude kogumine on võrguettevõtja ehk Elektrilevi vastutada, kuid kuna Elektrilevi kliente jääb ka järgmisest aastast teenindama Eesti Energia klienditeenindus, saab näitusid teatada nii Elektrilevi e-teeninduse kui ka harjumuspäraste Eesti Energia näidukanalite kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles