Viineripakis võib leiduda näritud välimusega poolikuid viinereid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viineripakk pooliku viineriga.
Viineripakk pooliku viineriga. Foto: Lugeja foto

Postimees.ee lugeja ostis neljapäeval paki Rakvere pereviinereid. Pärast ostu avastas ta, et üks viiner oli pakis poolik ja justkui näritud.

Merimetsa Selverist ostetud 500-grammises Pereviineri pakis torkas lugejale hiljem silma näritud välimusega poolik viiner. Tarbijal tekkis küsimus, kas viinerit on enne pakendamist juba maitstud.

«Poolikuid viinereid võib pakki juhtuda pakkimisliinil, kus viiner takerdub näiteks liini osade vahele, samuti võib viiner pooleks murduda koorimise käigus - viiner nimelt kooritakse kilest lahti ja seejärel pakendatakse,»selgitas Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke.

Ta selgitas, et kuna viinerite tootmine on Rakveres täielikult automatiseeritud ja liinid töötavad väga kiiresti, ei ole võimalik pakkeliini lõpus viineripakke transportkasti sättivatel töötajatel fikseerida võimalikke poolikuid viinereid, mis pakki satuvad.

«Seda juhtub aeg-ajalt, et märkamata jäänud poolik viiner jääb pakki ja jõuab poeletile,» tunnistas Lõoke, kes lükkas ümber tarbija kahtluse, nagu oleks viinerit enne pakkimist hammustatud.

«Inimkäsi tootmise käigus viinereid ei puuduta. Lihatööstus on väga rangesti kontrollitud tööstusharu Eestis, sealhulgas viinerite tootmine on Rakveres range kontrolli all ning hügieeninõudeid täidetakse ülima täpsusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles