Toidu puhul sai nauding tervislikkusest võitu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukaup
Toidukaup Foto: Peeter Langovits

Euroopa toiduainete tööstuse trende tutvustanud Eesti toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on viimasel paaril aastal nauding muutunud tervislikkusest olulisemaks.


«Tervislikke toiduaineid on juba piisavalt palju saada ja see ei ole enam tarbijate jaoks oluline,» rääkis Potisepp toiduliidu tervisliku toidu uuringu tutvustusel. Ta lisas, et tarbijad ei otsi enam nö küttematerjali, vaid ka naudingut.

«Toit ei ole enam lihtsalt söömine, vaid ka palju enamat,» tõdes toiduliidu juht. Inimesed otsivad kulinaarset naudingut, selleks proovitakse näiteks ise mõnda peakoka retsepti. Viimaste trendikate maitsetena nimetas Potisepp biskviitküpsiseid, wasabit ja goij marju.

Tervislikkus on tarbijate seas siiski jätkuvalt kõrgelt hinnatud, kuid ka siin on toimunud muudatused, sest tarbijad on muutunud teadlikumaks ning sealjuures ka iseenda vastutusest, et mida ja kui palju võib süüa.

Tarbijate jaoks on oluline, et kõik toote pakendil välja hõigatud lubadused (a la soodustab seedimist) oleksid reaalsed ja korrektsed. Toiduainete tootjad peavad tänu aina enam levivale toidutalumatusele pakkuma eri ainete vabu alternatiive. Aina pikenev eluiga toob kaasa ka uusi terviseprobleeme ja toiduainete talumatust, millega tootjatel tuleb samuti arvestada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles