Petturitest netiärimehed võtavad raha, aga kaupa ei saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulutus ostu-müügi portaalis. Pilt on illustreeriv.
Kuulutus ostu-müügi portaalis. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Internetikaubanduses pettunud Oksana rääkis Õhtulehele, kuidas ta tahtis osta ostu-müügi portaali kaudu netipulga, mille eest ka raha ära maksis, kuid kaupa kunagi ei näinud.

«Loomulikult pärast rahaülekannet igasugune side kaob ja ei näe me kaupa ega raha enam kunagi,» kirjeldas Oksana Tauri Loime firma LT Elmatec Group OÜ petuskeemi, mille sarnaseid on internetiavarustes mitu. «Muidugi väga huvitav äriidee: pannakse olematu kauba müügikuulutus ja võetakse mitmelt ostjalt raha ette, kaupa aga ei saadeta. Tõenäoliselt seda kaupa polegi olemas.»

Firma on ka tarbijakaitseameti mustas nimekirjas koos mitmete e-poodidega, kuid ameti avalike suhete juht Hanna Turetski ütles, et kuna e-poodi on väga lihtne kinni panna ja uute nimede all uuesti avada, siis peavad ka ostjad ise ettevaatlikud olema ja müüja tausta uurima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles