Taaratagastajad toetasid laste teatriskäiku üle 100 000 euroga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaadid.
Taaraautomaadid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Heategevusprojektile «Aitan lapsi» on annetatud enam kui 100 000 euro väärtuses pandipakendeid, et vähekindlustatud peredest pärit lastel oleks võimalik näha teatrietendusi. 

2011. aasta maist kuni 2012. aasta novembri lõpuni on pandipakendite toel teatrisse jõudnud 16 500 last, teatas heategevusfond «Aitan lapsi».  Kõige enam on külastatud Vene teatri, nukuteatri, Rakvere teatri ning Vanemuise teatri etendusi.

Kokku on pandipakendeid tagastades heategusid tehtud enam kui 103 000 korda kogusummas 101 121 eurot.

 «Aitan lapsi» juhatuse esimehe Paal Aschjemi sõnul kasutatakse iga annetatud pandipakendit sihtotstarbeliselt, st kogutud tulu läheb ainult ja otse laste teatrikülastuste tarbeks ja kõik toetavad tegevused nagu reklaam ja administreerimine teostatakse ettevõtetest toetajate abiga.

«Lapsi, kellel pole võimalik ilma projekti toeta teatrisse jõuda, on palju, kuid on tähtis, et ka nemad saaksid kultuurist ja muinasjutulistest elamustest osa,» ütles Aschjem.

Pandipakendi annetusvõimalusega tagastusautomaadid on kõikide suuremate jaekettide nagu Rimi, Selver, ETK Maksimarket, Konsum, Prisma, Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Keila Tarbijate Ühistu pandipakendite tagastuspunktides. Kui 2011. aastal alustati 143 annetust võimaldava automaadiga, siis praegu saab heategusid teha juba 285 taaraautomaadis, millele on paigaldatud täiendav annetusnupp «Aitan lapsi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles