Kuus kavalust, mis kaitsevad tühja kodu varaste eest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja. Illustratiivne foto.
Eramaja. Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Väljaanne Consumer Reports tõi välja kuus nippi, kuidas näiteks puhkusel viibides vargaid tühjast kodust eemale peletada.

Enne lahkumist soovitab portaal oma kodu üle vaadata. Kahtlemata tasub veenduda, et kõik aknad ja uksed oleksid suletud ning tugevalt lukustatud. Järgnevad soovitused kehtivad eeskätt eramajadele:

  1. Enne lahkumist anna naabritele teada, kuhu ja kui kauaks sõidad ning mil viisil on sinuga kõige parem kontakti saada.
  2. Kontrolli, et räsitud põõsastik ei varjaks aknaid ja hoovi ilme poleks mahajäetud.
  3. Loo mulje, et majas pidevalt elatakse. See tähendab, et pane võimalikult palju tulesid põlema nii maja sees olevates koridorides kui ka õues välisukse ees või garaaži juures. Võimalusel kasuta tulede reguleerimiseks vastavat süsteemi.
  4. Palu tuttavatel või naabritel oma postkasti sisu ära korjata, sest varas märkab, kui seda on kogunenud tavapärasest rohkem.
  5. Küsi naabrilt, kas ta oleks nõus oma autot vahel sinu värava ette või hoovi parkima. Nii jääb samuti mulje, et keegi majas pidevalt elab.
  6. Investeeri alarmsüsteemi, mis annab sulle kohe teada, kui keegi on sinu koju sisse murdnud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles