10 jõulukingitust, mis ei maksa mitte midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: SCANPIX

Jõulude ajal mõtlevad paljud ettevõtjad, kuidas hoida kokku kingitustelt partneritele, kaastöötajatele ja klientidele. Kui sa oled üks neist, siis tee parem kingitus, mis ei maksa sulle mitte midagi, kuid parandab sinu tööalaseid suhteid.

Jurist ja raamatu «Attractive Communikation: 300 Ways to Make Communication More Attractive» autor Michael Rooni toob Forbesis välja 10 näidet kingitustest, mis ei maksa midagi:

Täna. Inimeste tänamine annab neile tunde, et nad on teretulnud ja tunnustatud. See paneb neid tulevikus parema meelega tööd tegema. Luba endale, et uuel aastal tänad sa inimesi hästi tehtud töö eest – ükskõik kui hõivatud sa ka ei oleks.

Tee komplimente. Tehes inimestele komplimente, loome nendega mõtestatud suhte. Tõsi – see juhtub vaid siis, kui komplimendid on ehtsad ja siirad, mitte võltsid.

Tähista edu. Võtke aega eriliste saavutuste ja hetkede tähistamiseks ja õnnitlege siiralt. Kõikidele inimestele meeldib tunda end tähtsana.

Jaga informatsiooni. Jaga inimestele informatsiooni, mis aitab neil parandada oma tervist, rahalist seisu, suhteid või teisi tahke nende elus. Selline tegevus annab rahulolutunde ja heategu võib saada tasutud tulevikus.

Soovita. Kellegi poolt hea sõna kostmine aitab inimesi nende isiklikus või tööalases elus.

Näita, et sa hoolid. Näita alati inimestele, et sul pole neist ükskõik ja sa toetad neid. Isegi kui sul pole võimalust inimest otseselt aidata, on poolehoid iseenesest juba suur kingitus.

Näita austust. Järjekordne hea kingitus. Kui inimesed tunnevad, et neist peetakse lugu, on nad pühendunumad, avatumad ja vastuvõtlikumad sellele, mida nad kuulevad.

Naerata. Seda palvet kuuleme tavaliselt fotograafilt. Tõeline naeratus on inimestele äärmiselt atraktiivne ja kui me naeratame, seostavad inimesed seda headuse, soojuse, rõõmu ja usaldusväärsusega. Naeratus on ligitõmbav, samas mittenaeratamine loob inimestele tunde, et nad tahaksid ära joosta. Kõik peaksid naeratama sagedamini.

Aja inimesed naerma. Huumor on mitmel põhjusel hea kingitus. Inimestele meeldib meelelahutus, naermine aitab lõõgastuda ja lõõgastunud olekus on inimene rohkem võimeline teisest inimesest aru saama. Väike huumor võib panna asjad liikuma ja muuta meeldejäävamaks. Inimesed kalduvad mäletama paremini asju, mis suudavad neid naerma ajada.

Pööra tähelepanu. Väga paljud meist kuulavad teisi vaid selle mõttega, et millal haarata jutujärg enda kätte ja endast rääkima hakata. See on teisele inimesele kingitus, kuis sa keskendud tema huvidele ja vajadustele, ootamata sealt otseselt midagi vastutasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles