Eestimaalane teeb kuus keskmiselt 20 ostu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil euromündid.
Pildil euromündid. Foto: Margus Ansu / Postimees

SEB Digikassa andmetel teeb eestlane kuus keskmiselt 20 ostu ning vaid sularaha kasutades saab ta nende ostude tegemisel vahetusrahana tagasi kümne euro eest münte.

«Pooled eestimaalaste ostudest tehakse endiselt sularahas ja pooled pangakaartidega. Sularahaostudest jäävad inimesele tasku sendid, kaardimaksed aga arveldatakse sendi täpsusega. Tulime kuu aja eest välja lahendusega, et klient võib kaardiga makstes samuti vahetusraha tagasi saada ja selle tuleviku tarvis kõrvale panna,» märkis SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Vaikmäe-Koit jätkas: «Tulemus on päris üllatav - kuuga on 10 000 inimest pannud ainuüksi sente säästes kõrvale enam kui 62 000 eurot ehk vanas vääringus ligi miljon krooni. Igalt ostult sente kõrvale pannes saab koguda endale tulevikuks rahatagavara, mida kasutada väga erinevaks vajadusteks,»

Sularahamaksed on kujunemas üheks kallimaks arveldusviisiks. Euroopa Keskpanga uuringus erinevate makseviiside kulukusest näitas, et Eestis on kaardimaksete kulu väiksem sularahamaksete kulust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles