Ka Cherry reklaamib suure soodustuse all tavahinnaga toodet

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cherry portaal
Cherry portaal Foto: Mihkel Maripuu

Vautšeriportaali Cherry.ee külastaja avastas, et väidetavalt 40 protsenti alla hinnatud tolmuimeja Bomann on tegelikult müügis tavahinnaga.

Kui Cherry.ee kodulehel on kirjas, et tolmuimeja Bomanni tavahind on 99 eurot ja portaal pakub seda eriti odavalt ehk 59 euroga, siis külastades teisi veebipoode, selgub õige pea, et toote hind kõigubki 59–63 euro vahel. Seega pole pakkumisel mingisugust märkimisväärset soodustust.

Cherry.ee nentis, et antud juhul on tõepoolest tegemist nende veaga ja nad vabandavad.

«Harilikult kehtib Cherrys põhimõte, et tavahindade tegelikust suuremana näitamine ei ole pikas perspektiivis kellegi huvides. Nagu ka antud juhtum näitab, saavad tarbijad väga kiiresti aru, kui pakkumine pole nii hea kui esialgu võiks näida,» nentis Cherry.ee ärijuht Martin Kõiva.

Seetõttu analüüsitakse Kõiva sõnul iga pakkumise tingimused eelnevalt läbi ja toodete puhul märgitakse tavahinnaks konkreetse kaupmehe pakutav tavahind. Samas võetakse arvesse kohalikul turul teiste poolt pakutavat hinda ja rusikareegel on Kõiva kinnitusel see, et nende pakkumine peab olema alati märkimisväärselt soodsam kui alternatiivsetes kanalites.

«Kuivõrd Cherrys on sooduspakkumisi iga kuu keskmiselt 350, siis konkreetsel juhul on tegu meie tegemata jäänud analüüsiga ning eetrisse on lastud pakkumine, mis on tõepoolesest sama hinnaga, mis teistes kanalites,» ütles ta ja lisas: «Siinkohal sooviksime kutsuda meiega ühendust võtma kõiki kasutajaid, kes tunnevad, et neile on selle pakkumisega liiga tehtud - kindlasti leiame olukorrale lahenduse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles