Esimene kutsekool hakkab õpetama «ehitusaristokraate»

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea plekksepp tööpuuduse üle ei kurda.







am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Hea plekksepp tööpuuduse üle ei kurda. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haapsalu kutsehariduskeskuses hakatakse 2013. aasta sügisest esimesena Eestis koolitama ehitusplekkseppi, keda on nimetatud ka ehitusaristokraatideks.

Haapsalu kutsehariduskeskus osutus väljavalituks, kuna läbis edukalt ehitusvaldkonna õppekavarühma akrediteerimise, täisakrediteering saadi kuueks aastaks, kirjutab Lääne Elu.

Tallinna tehnikakõrgkooli õppejõud Enn Tammaru sõnul oleks kuldsete käte ja väga spetsiifiliste oskustega plekksepp «ehitusaristokraat», kes on väga austatud ja hinnatud spetsialist. Ta oleks objekti tööjuht, kes tunneb personalitööd, seadust ja majandust ning oskab juhendada alluvaid omas valdkonnas.

Plekksepaõppe õppekava optimaalseks pikkuseks plaanitakse 40 õppenädalat ehk 1 õppeaasta ning õppetöö lõpeb ehitusplekksepa kutsekvalifikatsioonieksamiga, mille valmistab ette ja viib läbi katuse- ja fassaadimeistrite liit ning mis viiakse läbi kooli õppebaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles