Tasuta šokolaad osutus tavatahvlist kallimaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadisõpra üllatas tasuta tahvli kõrge hind.
Šokolaadisõpra üllatas tasuta tahvli kõrge hind. Foto: SCANPIX

Kuigi Tondi Selveris müügil olnud Pergale kolmese šokolaadipakendi ümbris teatas, et üks neist  on tasuta, selgus kassas, et tasuta tahvel oli tegelikult kallim kui tavahinnaga variant.

«Ostsin Tondi Selverist Pergale tumeda šokolaadi kolmikpaki, millel ilutses silt 2+1, üks šokolaad tasuta. Üksiku tumeda šokolaaditahvli hind oli 90 senti,» kirjutas ostja Selverile.   Pärast maksmist selgus, et kolmikpaki eest oli kasseeritud 3,17 eurot, mis on kaugelt suurem oodatud  33-protsendilisest  allahindlusest ning isegi kõrgem kui kolme üksiku tahvli hind kokku.

Poe infoletist selgitati ostjale, et tegemist on komplektihinnaga ning Selver ei vastuta Pergale 2+1 tüüpi siltide eest.  «Vaatamata sellele selgitusele tunnen end siiski petetuna ning ei arva, et peaksin enne toote ostukorvi panemist kontrollima soodustust näitavate siltide kehtivust Selveris,» tunnistas mees.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu sõnul on tegu poe veaga, sest kampaania oli lõppenud, hind kassasüsteemis muudetud, aga kampaaniatooted olid müügisaalis ning hankijale tagasi saatmata. «Hind šokolaadi juures oli küll õige, aga reklaam «2+1 toode tasuta» oli eksitav,» selgitas Vilu. Ta lisas, et klient võib pöörduda tšekiga Tondi Selveri infoletti ning pood vabandab oma eksimuse pärast.

Tarbijakaitseameti  turismi- ja reklaamitalituse juhataja Katrin Malmi sõnul annab selline komplekt, kus kolm ühesugust toodet  kokku pakendatud  ning lisatud teave «2+1» tarbijale informatsiooni, et ta saab ühe toote tasuta.

«Kui samas kaupluses osta kolm kampaaniatoodet eraldi ja hind tuleb seejuures odavam, kui ostes kampaaniapakendi «2+1», siis võib eeldada, et  pakendil teave «2+1» on eksitava sisuga,» tõi ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles