Maarja-Liis: millal siis veel jõulumuusikat mängida

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri lõpus luges tänavused jõululaulud valinud Maarja-liis Ilus sisse ka tervitussõnad.
Novembri lõpus luges tänavused jõululaulud valinud Maarja-liis Ilus sisse ka tervitussõnad. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tänavu paljudes poodides kõlava muusikavaliku seas on üksjagu teada-tuntud jõululaule, sest  poodidele jõululaulu valiku teinud laulja Maarja-Liis Ilusa sõnul on detsember ju ainus aeg, mil neid mängida saab.

«Väga keeruline valikut teha ei olnud, sest õnneks ma sain panna sinna valikusse nii palju lugusid, kui vähegi pähe tuli,» rääkis Maarja-Liis Ilus. Kuigi  100 loost koosnev nimekiri sai novembri lõpus üle antud, siis Eesti lugude osas lootis laulja seda hiljem veel täiendada. «Mul mõni hea Eesti lugu kumises peas, aga siis ei tulnud pealkiri meelde ja ma ei saanud seda sinna lisada,» tunnistas ta. Kuna Eesti omi jõululaule napib, siis tuli Ilusa sõnul teha kompromiss ja panna valikusse lihtsalt  mõni sobiva meeleoluga lugu.

Ilus kinnitas, et ükski jõululaul nimekirjast sellepärast küll välja ei jäänud, et seda oleks juba liiga palju lastud. «Mina arvan, et kuna jõuluaeg on väga piiratud, siis just see ongi aeg, mil tahaks kuulata neid ilusaid jõululugusid, mis on ammu pähe kulunud. Jaanuaris neid enam ju mängida ei saa.» 

Laulja sõnul on ta seda meelt, et vanad head jõululood peaksid kõrvus helisema, seda enam, et neist on tehtud palju ägedad versioone. «Minu lemmikutest said muusikavalikusse sisse Michael Buble, Diana Krall, James Taylor, kes mulle väga meeldib, aga keda Eesti raadiotest palju ei kuule. Natukene ka  bigbändi ja džässilkku hõngu ka,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles