Granaatõunamahlas leiti keelatud võlupunast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaatõunamahl.
Granaatõunamahl. Foto: Silja Kaigu

Tarbijakaitseamet kontrollis nelja granaatõunamahla ja ühte mahlajooki ning üks neist sisaldas keelatud aineid.

Möödunud kuul jõudis lõpule  septembris alanud mahlatoodete kontroll, mille eesmärk oli kontrollida koostise vastavust märgistusele, teatas tarbijakaitseamet.

Kontrolliti  Venemaa päritolu Reynar kaubamärgiga granaatõunamahla (1-liitrine klaaspudel), Aserbaidžaani päritolu granaatõunamahla Sonti (1-liitrine klaaspudel),  Aserbaidžaani päritolu 4U granaatõunamahla (1-liitrine  tetrapakend), Aserbaidžaani päritolu KRAL granaatõunajooki (1-liitrine klaaspudel) ja Türgi päritolu Dimes kaubamärgiga granaatõunamahla (1-liitrine tetrapakend).

Mahlu testis terviseameti kesklabor ning selgus, et kaks toodet ei vastanud nõuetele.

Reynar kaubamärgiga granaatõunamahlas leiti sünteetilisi toiduvärve tartrasiini (E102) ja võlupunase AC (E129), mida mahlad sisaldada ei tohi. KRAL granaatõunajoogist leiti asorubiini (E122), millest pakendil ei teavitatud. Ülejäänud testitud tooted olid puhtad. Testi tulemused kehtivad ainult märgitud partiide kohta. Edasi menetleb rikkumisi veterinaar- ja toiduamet, kelle pädevusse kuulub toiduohutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles