Aasta ema peres pole jõuluvana kunagi nähtud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ema tiitli pälvis tänavu Margit Amer.
Aasta ema tiitli pälvis tänavu Margit Amer. Foto: Raigo Pajula

Tänavune aasta ema, Loksa noortekeskuse juhataja ning Harjumaa kodutütarde vanem Margit Amer jagas Postimehega oma pere jõulutraditsioone.

«Jõulude ajal on meil alati toas kuusk, mille toob pereisa  koos poegadega meie oma metsast,» ütles kolme poja ema. Jõuluvana käib tema peres aga ilma, et keegi seda näha saaks. «Kindlasti käib meil alati jõuluvana, keda me küll kunagi ei näe, aga pakid on ta vaikselt kuuse alla küll poetanud,» ütles Amer.

«Traditsiooniks on kujunenud ka küünalde süütamine surnuaias. Jõululaupäeva õhtul oleme me kõik maal, abikaasa ema juures ja aastavahetuse veedame  minu vanematega,» kirjeldas aasta ema.

Amer ütles, et tal on väga hea meel, et kõik lapsed pühadeks koju tulevad ja eelkõige tähendavadki jõulud talle oma perega mõnusat kodus koos olemist ja aja maha võtmist.

Oma jõulusoovina märkis aasta ema ära, et inimesed üksteist märkaksid. «Kõigil on kogu aeg nii kiire, soovin, et jõulude ajal ei peaks keegi üksi olema ja leitaks aega märgata ka teisi. Soovin kõigile rahulikke jõule! Hoidke ennast ja oma lähedasi!» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles